Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

(Download) "Pastirsko pismo irskim katoličanom" by Papež Benedikt XVI. * eBook PDF Kindle ePub Free

Pastirsko pismo irskim katoličanom

📘 Read Now     📥 Download


eBook details

  • Title: Pastirsko pismo irskim katoličanom
  • Author : Papež Benedikt XVI.
  • Release Date : January 02, 2010
  • Genre: Christianity,Books,Religion & Spirituality,
  • Pages : * pages
  • Size : 102 KB

Description

PASTIRSKO PISMO IRSKIM KATOLIČANOM

1. Dragi bratje in sestre Cerkve na Irskem! Zelo sem zaskrbljen, ko vam v vlogi pastirja vesoljne Cerkve pišem to pismo. Kakor vas so tudi mene globoko vznemirile novice o zlorabah nemočnih otrok in mladoletnih, ki so jih ranili člani irske Cerkve, zlasti duhovniki in redovniki. S številnimi izmed vas lahko delim le tesnobo in občutek izda- je, ki ste ju doživljali, ko ste izvedeli za ta grešna in zločinska dejanja in za to, kako so se z njimi soočile irske cerkvene oblasti.

Kakor vam je znano, sem v zadnjem času pova- bil irske škofe na srečanje v Rim, da bi mi poročali, kako so se s temi vprašanji spopadli v preteklosti, in razkrili odločitve, ki so jih sprejeli kot odgovor na te težke razmere. Z nekaterimi prelati rimske kurije sem poslušal, kar so mi imeli povedati kot posamezniki in vsi skupaj, ko so predstavljali pre- sojo zagrešenih napak in ukrepov, ki so jih sprejeli, ter popis veljavnih načrtov in pravilnikov. Naše raz- mišljanje je bilo odkrito in ustvarjalno. Zaupam, da bodo zato škofje laže in hitreje popravili pretekle krivice in se spopadli s številnimi vprašanji, pove- zanimi z zlorabo mladoletnikov, kakor to zahtevata pravičnost in evangeljski nauk.


PDF Ebook Download "Pastirsko pismo irskim katoličanom" Online ePub Kindle



Post a Comment for "(Download) "Pastirsko pismo irskim katoličanom" by Papež Benedikt XVI. * eBook PDF Kindle ePub Free"